Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag håller tummarna för Villa Sjötorp

Det är nu 34 år sedan som Gävle Kommun hade planer på att bränna ner den gamla vackra byggnaden Villa Sjötorp för att lämna plats för hamn- och industriändamål.

Annons

Jag är mycket tacksam att man då bildade en protestförening ”Sjötorps vänner” som sedan lyckades avstyra att byggnaden brändes ned. Sjötorps vänner fick sedan arrendera, förvalta och underhålla Villa Sjötorp efter deras förmåga och med ideella krafter.

Varje sommar hade Sjötorps vänner trots knappa ekonomiska resurser trevliga program som lockade till sig många besökare. År 2006 fick de lämna den vackra byggnaden och området för att Gävle hamn skulle ta över, rusta upp, förvalta och använda byggnaden för egna ändamål. Vi kan i dag se vad det blev av dessa planer och vad som har hänt med den vackra byggnaden och den underbara parken.

Gävle hamn växer och det är positivt för vår region och den utvecklingen får naturligtvis inte stoppas av ett vackert gammalt hus. Därför är det en stor glädje att det finns människor med visioner och som vågar satsa på Norrlandet och göra det till en attraktiv plats för alla Gävlebor och turister. Engeltofta är en fantastisk placering för denna vackra Villa Sjötorp där alla kan få möjlighet att beskåda denna värdefulla kulturbyggnad.

Jag håller nu tummarna att inte politikerna eller någon annan kan sätta stopp för denna glädjande idé om det nu finns driftiga och engagerade Gävlebor som vill satsa. Jag ser verkligen framemot en positiv lösning och att vi får se vackra Villa Sjötorp leva vidare och blomstra igen.

Birgittha Bjerkén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons