Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag har andra erfarenheter

Annons

Andrew Magnusson tycker att det finns få idéer inom äldreomsorgen och att Sandviken är ett bra exempel på detta.

Jag ifrågasätter inte din åsikt, inte heller att du själv har erfarenhet av detta. Men jag vill ge ett exempel på en mycket bra fungerande äldrevård som jag själv upplevt på Kremlan och Rosengården i Sandviken.

Jag har besökt Kremlan i Sandviken där min faster bodde 2006-2011. Min farbror blev själv 2010 inlagd på Rosengården, multisjuk och i livets slutskede.

Personalen både på Kremlan och Rosengården hjälpte mig att se till att dessa människor fick möjlighet att få träffas en sista gång efter ett långt liv tillsammans. En taxi beställdes och mötet på Rosengården blev ett känslosamt och värdigt avslut. Fyra dagar senare avled min farbror. Ambitionen och empatin jag upplevde under denna händelse, kommer jag alltid att bära med mig.

Den tid min faster sedan hade kvar i livet fram till juni 2011, hade jag kontakt med personalen på Kremlan.

En kontakt som jag upplevde som trygg och värdefull för att göra den sista tiden för min faster så fin som möjligt. När tiden var inne, fanns personal där för både mig och min faster, en omsorg och ett respektfullt omhändertagande till slutet.

Med detta vill jag säga, att man kan aldrig generalisera och fördöma och jag kan med min upplevelse förmedla all den kvalitet och omsorg jag själv upplevt på dessa två institutioner i äldreomsorgen i Sandviken.

Min förhoppning är att du Andrew Magnusson själv får uppleva och ta del av den fina omsorg och det respektfulla omhändertagande min faster och farbror fått, som jag med min berättelse kan intyga, att det du efterlyser finns redan i äldreomsorgen i Sandviken.

Ann-Christine Wiberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons