Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag har bytt bank

Annons

Efter att i stort sett ha varit kund hos Swedbank i hela mitt liv har jag nu bytt bank. Med facit i hand så frågar jag mig varför det tog så lång tid att våga byta. Förmodligen tror vi att det är krångligt och besvärligt.

Jag fick efter tredje gången med cirka 45 minuters väntan för att göra ett ärende som tog två minuter nog. Då frågade jag den unge killen bakom disken om det inte fanns mer personal, för det sitter ett hav med människor som bara springer och pratar med den övriga personalen.

Jag fick då till svar, med ett hånflin av ynglingen, att det är så här när man är störst.

Nu är detta cirka 14 månader sedan och min tanke var att skriva en insändare redan då i ren ilska men tänkte att jag ska se vad den nya banken går för.

Jag bytte till Danske Bank. Vilken dröm, egen parkering, bankomat vid porten, trevlig personal, bra rådgivning. Även om Danske Bank kanske totalt sett kan vara dyrare med vissa tjänster så spar jag in det på till exempel parkeringspengar. Kontanthanteringen sköter jag via Forex Bank, klockrent de gånger jag har varit där.

Kontentan av detta är: Våga byta bank. Den bank du byter till sköter allt åt dig, du kan göra en ny förhandling på dina lån. Du får en chans att du och banken går igenom din ekonomi. Fler svenskar borde byta bank oftare, det tror jag är det enda sättet att få bankerna att förstå att vi kunder är viktiga.

En som tog steget

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons