Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag har mött oskickliga tandläkare

Annons

Efter min insändare den 30 november i fjol har det kommit två inlägg, ett av Marita Lundgren den 2 januari ”Kan inte någon hjälpa henne?” och ett av ”Mycket besviken” som skrev ”Även jag är drabbad”.

Min insändare handlade om min granne, 73 år, som fått en för stor framtand inklistrad av tandläkaren och tandläkaren för att få plats med den för stora framtanden sågade/filade ut en lucka i två framtänder i underkäken. Min granne fick en chock och vill aldrig mer gå till tandläkaren.

Jag själv gick på 1990-talet till en folktandvårdsklinik i Gävle och var jättenöjd med min tandläkare. Emellertid flyttade tandläkaren till Göteborg och jag fick en annan tandläkare. Denna tandläkare pratade alltid över huvudet på mig. En gång blev det en spricka och en fyllning ramlade ut och måste göras om.

Jag fick då nog av denna tandläkare och bad en annan göra om arbetet. Jag slutade sedan på denna klinik.

Jag gick till en privat tandläkare som ville ta ut och byta alla mina amalgamfyllningar fastän jag absolut inte hade ont av dessa. Denna tandläkare gjorde om en fyllning i en framtand i överkäken och denna fyllning lossnade inom sex månader och tandläkaren blev mycket arg då jag påpekade att det måste finnas någon form av garanti.

Jag flydde då Gävleområdet och gick till Folktandvården i Tierp där alla är jättesnälla jämt, talar till mig, förklarar sina ingrepp och berättar om att de har ett kvalitetsansvar. Inga fyllningar har ramlat ut och jag känner mig trygg när jag går dit. Dessutom har de en jättetrevlig klinikchef som är tandhygienist som jag också går till. Vill jag kan jag kontakta dem via e-post.

Det enda jag oroar mig för är att jag ska bli så gammal att jag inte orkar åka Upptåget och då måste återgå till en utlämnad patientposition hos någon i mina ögon oskicklig tandläkare.

Agnes

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons