Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag har slutat tanka hos er

/
  • Fler och fler bensinstationer inför förskottsbetalning för att slippa smitningar.

Jag har slutat tanka bilen på Statoil Gävlevägen i Sandviken.

Annons

Jag kör mycket och köper bensin (full tank) minst två gånger per vecka året om. Jag bor i Hofors och jobbar i Sandviken, jag tycker det är lämpligt att tanka på Statoil Gävlevägen och har så gjort i många år. Men inte nu längre!

Jag betalar kontant över disk. Men efter klockan 18 måste man förskottsbetala. Anledningen sägs vara ”smitningarna”. Detta kunde väl vara försvarbart tyckte jag och i fortsättningen försökte jag hinna tanka före klockan 18 för att slippa krångel med att inte få full tank eller att begära tillbaka överskottet av betalda pengar om pumpen slog ifrån.

Men när jag senast missade 18-gränsen räckte det inte med att betala i förskott heller, utan jag måste lämna bilnyckeln alternativt körkortet i pant! ”För er kunders och vår skull” var förklaringen.

”Så ni misstänker alla som kör in för att tanka för smitning?” frågade jag.

”Ja det måste vi göra”, var svaret.

Det var sista gången som jag tankade på Statoil Gävlevägen. Jag ska inte behöva känna mig som en bov bara för att andra genom smitning förstör det tanksystem som funnits på alla mackar i alla tider.

Men jag tycker att ägaren och personalen ska få reda på anledningen till att jag inte längre tankar de cirka 7 000 literna bensin per år hos er, därför berättar jag det här i tidningen så att fler än ni får reda på det osmakliga integritetskränkande försäljningssystem som ni sysslar med. Jag hoppas fler gör som jag – i protest!

Så gör inte OK/Q8 i Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons