Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag står vid mitt ord om Villa Milbo

Svar till ”Livlinan är borta” den 8/3

Annons

Jag beklagar om du tycker att avgiftshöjningen på kosten vid våra dagliga verksamheter känns kraftig. Det blir tyvärr så när man justerar avgifterna med många års mellanrum. I efterhand kan jag konstatera att en mindre höjning varje år kanske varit mindre kännbar. För 60 kronor serveras nu frukost, lunch samt för- och eftermiddagskaffe, verksamheten i sig kostar inget för den enskilde, den betalas solidariskt av Gävles medborgare via skattsedeln.

Du citerar mig angående vistelse på Villa Milbo: ”Det ska fungera som det alltid har gjort på Villa Milbo fast med bistånd.”

Jag står vid mitt ord! Det är min övertygelse att hälso- och sjukvårdslagen (HSL), lagen om stöd och service (LSS) och socialtjänstlagen (SoL) ska verka för våra medborgares bästa och göra det möjligt att få stöd och avlastning för sig och sina anhöriga. Vi öppnar även en ny verksamhet på Villa Brynäs. Där finns samma chef som vid Villa Milbo, arbets- och förhållningssätt är lika vid båda verksamheterna.

Genom att rättsäkra verksamheterna skapar vi garanti för att de kan fortsätta sitt viktiga arbete.

Varje år svarar jag på en enkät från Svenskt Näringsliv om företagsklimatet i vår kommun. Där finns en fråga om kommunen bedriver verksamhet som lika gärna kan bedrivas av ett privat företag.

Nu kan jag med gott samvete svara nej på den frågan. Med varm hand kan jag också hälsa Konkurrensverket välkommen att göra en granskning av Omvårdnad Gävle.

Avgiften för vistelse vid Villa Brynäs och Villa Milbo kommer att räknas in i högkostnadsskyddet, även det en förändring till det bättre.

Vi har yttrandefrihet, meddelarskydd och källskydd i Sverige, själv ser jag ingen risk att skriva under med mitt namn.

Med vänlig hälsning

Lena Lundgren, S

ordförande omvårdnadsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons