Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag tar mig för pannan

Så var då beslutet taget för byggnation i den första av Gävles parker. Besviken? Både ja och nej.

Annons

Att byggförslaget skulle verkställas var jag övertygad om redan första gången det presenterades.

Det är inte bara flaggfärgen vi har gemensamt med Ukraina. Carina Blank sade sig förespråka allmänintresset även om det kan vara "skitjobbigt" att hävda inför fullmäktigeledamöter. Uttalanden man känner igen från Wiktor Janukowicz ledarstil, förmodligen utan det förstärkta adjektivet.

Per Johansson dök upp i parken igen efter lång frånvaro och berättade att det behövs 300 lägenheter per år. Nu har nämnden fixat 28 lägenheter på bekostnad av en tredjedel Klockgjutarparksarea, så gott folk – då vet vi vad som väntar oss 2013.

Den här ståndpunkten från S var ju väntad så vad är jag då besviken över? Främst över M-representanternas uttalande. Lars Beckman, som dagen till ära var helt överens med V, gjorde en statistisk analys. 200 har yttrat sig av 90 000, är det då sannolikt att 89 800 tycker som dessa 200 bevararförespråkare?

Nej min gode Lars det är det inte, men precis lika liten är sannolikheten att om alla röstberättigade Gävlebor gjorde sin plikt åker M ut ur fullmäktige. Priset tar dock Micael Dahlberg, M: ”Det som kallas Klockgjutarparken är en gräsmatta och ett antal träd men jag har svårt att se att det uppfyller kriterierna som park”.

Jag tar mig för pannan. Trots avsaknad av kunskap i ämnet är han inte rädd att hävda utsagor han tydligen inte har en susning om. Men Micael, du borde väl åtminstone läsa lokalpressen. Gävles förnämsta park är just en gräsmatta märk väl utan träd. Dessutom ligger en jättestor gräsmatta som inte kallas park, så nära att en duktig golfare kan nästan träffa den med en träetta från gräsmattan Jungfruparken.

Roland Ericsson, C, blir alldeles häpen när han får höra att Gävle stad har 160 hektar grönområden. Ska man tävla med MP om att vara det grönaste alternativet i stan gäller det tydligen att minimera parkarealen. Konstig inställning kan tyckas men C är kända för att sätta man upp fingret för att se åt vilket håll det blåser.

Trevligt att tre partier samt några "politiska vildar" hade kurage att gå emot beslutet. Sådant ställningstagande vittnar om förståelse för parkernas betydelse för den biologiska mångfalden och medborgarnas behov av rekreation.

Tack FP, MP och SD för försöken att rädda ett av våra kulturnaturobjekt. Vi kulturnaturvårdare kommer att behöva Ert stöd även framledes.

Ove Lennström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons