Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag tar mig inte in på apoteket i Storvik

Annons

Ska vi rörelsehindrade inte kunna komma in på apoteket i Storvik? 2010 var tillgänglighetsåret då Sverige skulle vara tillgängligt och användbart för alla. Den nationella handlingsplanen för handikappspolitiken antogs av riksdagen på försommaren 2000. Enligt planen borde det vara möjligt att eliminera alla mindre hinder, alltså sådana som var enkla att ta bort, till utgången av 2010.

Tänkte ni på det när ni byggde om Storviks apotek? Nej, jag tror inte ni tänkte alls! Som rörelsehindrad använder jag och många andra rullstol eller permobil för att ta mig fram. Gissa om jag blev förvånad när Apoteket öppnade efter renoveringen förra året, och det inte fanns någon ingång som var handikappvänlig. Rullstolar eller permobiler kan helt enkelt inte komma in genom dörren.

Nu får jag snällt sitta i regn och kyla och vänta på att det kommer andra kunder till Apoteket som jag kan be att gå in och hämta en köbricka till mig. Sen får jag vänta igen för att bli betjänad, apotekaren måste gå ut och höra vad jag vill ha för att sen gå in ta fram mina mediciner komma ut och ta betalt, och det tar sin tid kan jag lova.

Vad tänkte ni när ni byggde om? Tur att personalen är så vänlig och serviceinriktad. Sen kan jag passa på att ge en känga till biblioteket i Storvik. Där behöver man inte ens fundera på att ta sig in. Det är rena rama Fort Knox med stängsel och grindar som inte går att öppna.

Från en som vill vara självständig

Svar direkt: Jag är den första att beklaga att insändarskribenten inte har möjligt att komma in på vårt apotek. Det är inte roligt när fysiska förutsättningar i vår entré begränsar kunder som vill besöka oss.

Vi känner till att entrén till apoteket är trång.

I dagsläget är en ombyggnad av entrén tyvärr inte aktuell. De flesta av de kunder som använder permobil eller rullstol kan dock lyckligtvis komma in på apoteket, trots att entrén är trång.

De kunder som har svårigheter att komma in måste vi se till att hjälpa. Det gör vi i dag, och det kommer vi fortsätta att göra på bästa möjliga sätt.

Jessica Hansson

apotekschef i Storvik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons