Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vet exakt vad diktatur är

Annons

Jag växte upp i en kultur med orden ”gör inte si, gör inte så”, alltså vet jag exakt vad diktatur är. Hela det sociala och politiska systemet var mycket strikt så ingen människa hade möjlighet att välja någonting i livet.

De saker och ting som var självklara för dig var det inte för mig. Det viktiga är att människor i dag är medvetna om vad som sker runt om i världen. Folk måste ställa sig frågan om man menar allvar med att bidra till en fredligare värld eller om man vill att makthavarna ska fortsätta den dubbelmoral där lidande, blod och mänskliga rättigheter kränks och ofta offras för mer pengar genom att stödja alla diktaturer med vapen.

Irans president är lika illa och farlig som Iraks forna diktatur och han utgör en stor fara inte bara för regionen utan också för hela världen. Det är nämligen den allra värsta politik som drivs under hans mandat.

Diktatur har aldrig någon positiv sida och i Irak har hänt mycket bra saker efter diktaturens fall trots de mörka krafternas försök att bromsa utveckligen där. Det är dags att Orienten vaknar upp ur den djupa sömnen.

En kurd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons