Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag ville aldrig vara psykisk sjuk så varför fick jag denna helvetessjukdom?

Annons
Jag ville aldrig vara psykisk sjuk så varför fick jag denna helvetessjukdom? skriver signaturen. Observera att bilden är arrangerad.

Jag har bipolär sjukdom och har aldrig fungerat i samhället. Var sjuk redan som liten i svår sömnstörning för att sen insjukna i djup depression när jag var 17 år. Det förstörde hela skolgången.

Har gjort allt jag kan för att vara frisk men efter några veckor på ett arbete eller utbildning slår sjukdomen undan benen på mig och jag kommer inte upp ur sängen och har smärtor i hela kroppen.

Det här har ju gjort att samhället har lagt ut dyra pengar på utbildningar jag vill så mycket klara av för att gång på gång insjukna i sjukdomen och måste avbryta studierna. Lärarna kan inte ge mej betyg för jag haft så hög frånvaro.

Likadant är det när jag försökt arbeta. Gång på gång slås benen undan på mig och sen får man inte fortsätta arbetet för jag är ingen att lita på då jag är för sjuk för att ta mej till arbetet.

Det kan tilläggas att jag blev nollad på min sjukpenninggrundande inkomst när jag var som sjukast för 20 år sen och för sjuk för att överklaga. Efter det har jag fått söka socialbidrag i 20 år och psykiatriläkaren säger att det är ingen idé att söka sjukersättning då regeringen bestämt att sjuktalen ska ner.

Jag är så ledsen. Jag ville aldrig vara psykisk sjuk så varför fick jag denna helvetessjukdom?

Sveriges regering vill inte ha oss sjuka, vi är en belastning. Vad är allas lika värde?

Tänk på att sjukdom kan också drabba er och ni kan lätt bli en nolla i systemet.

Kroniskt sjuk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons