Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jaga inte ölburkar, gå en sväng på bakgatorna i stället

Ett par ohyggliga händelser har hänt på en av Gävles mest centrala gator.

Annons

När man ser vad polisen gör om helgerna undrar man om prioriteringarna ligger på rätt nivå?

Om polisen slutade bötfälla folk som råkade gå med en liten 33 centiliters ölburk och la tiden på att ta en extra sväng in på till exempel den här centrala gatan, bakom Gävles största nattklubb, så kanske detta aldrig hade skett.

Vad tjänar det för syfte att jaga någon med en liten ölburk (och inga fler finnes att förtära därefter)? Tror de att de räddar någon från en grov fylla genom att hälla ut och bötfälla för en troligen halvfull ölburk som ofta tas med från en hemmafest som ”färddricka” på väg till krogen?

Det tar säkerligen 10-30 minuter att bötfälla någon för brottet och minst fem minuter om de bara häller ut. Bättre nytta för samhället vore om polisen tog några extra svängar in på bakgatorna.

Nog för att det är olagligt att dricka offentligt inom vissa delar av centrala Gävle, men olagligheter försiggår hela tiden som fortkörning, herrelösa hundar (som polisen vägrar hämta vid anmälan), sexuellt ofredande mot tjejer (de flesta tjejer som har gått uppför Södra Kungsgatan en kväll bör känna igen sig) och så vidare utan att ni gör något åt dem.

Snälla, prioritera era resurser bättre. En ensam halv ölburk förtärd i centrum eller några extra svängar på bakgatorna för att minska risken för våldtäkter, misshandel och rån?

Det är inte ett så svårt val, tycker jag.

Prioritera bättre!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons