Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kärva men gladlynta

Annons

Lasse Ekstrand tycker att vi är tillstängande, tillbakahållande och lustdödande! Oj, oj oj så hemska vi Gävlebor är, hur står vi ut med varandra? Deprimerande slutsatser, men de baseras på vad som skrivs på nätet och vad som händer på en idrottsarena. Och det är ju världar där man kan vara anonym eller försvinna i publiken och ryckas med stunden.

Jag har nyligen flyttat tillbaka till Gävle efter 25 år i Stockholm och Sörmland. Jag har funderat en hel del på folkkynnet på de ställen jag bott. Först måste vi konstatera att Jantelagen är stark i hela Sverige inte minst i lite mindre städer. I Stockholm är den något mindre, men där kan det i ställe bli anonymiteten och stressen som härskar. I Sörmland upplevde jag att folkkynnet är ganska passivt, där görs inget om inte överheten säger till, man håller på sitt, är mycket konservativa och Jantelagen gäller. Så tyvärr ni som tror att gräset är grönare någon annanstans måste jag göra besviken. Efter den första nyfikenheten från omgivningen blir det likadant igen.

Jag upplever att vi Gävlebor är ganska kärva i sättet vid första möten med människor men mycket fort glad och öppna inte alls några tillstängande, tillbakahållande och lustdödande typer. Visst kan vi ha ett stundtals kärvt språk men den har nästan alltid en positiv underton. Gävlebor är roliga!

Att bli nedskriven på nätet av anonyma fegisar är inget att bry sig om. Ni vågar göra något de anonyma fegisarna som skriver ned er inte vågar, de är frustrerade. Det är de som har problem inte hela Gävle. Skriv svar, låt vänner skriva svar, försvara er, ordet är fritt.

Ni duktiga entreprenörer och idrottare kan jag försäkra, att de flesta Gävlebor är mycket stolta över er så kämpa vidare.

Jag, och säkert Lasse Ekstrand, hejar på er!

Anders Jansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons