Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kattägaren har ansvar

Det är med förskräckelse jag läser svaret från Elisabeth.

Annons

Oavsett om miljödomstolen gett en kattägare rätt, att dennes katt får vara på grannens tomt så har man som kattägare ett ansvar för sitt husdjur.

Jag kan relatera till min egen situation, vi bor i ett hörnradhus, i en annan del av radhuslängan finns en familj med katter. Problemen som uppstår är att dessa katter bajsar på vår gräsmatta, de bajsar i rabatterna, de kissar mot husväggen och på uteplatsen. Det har ingen betydelse att de är kastrerade, det är äckligt och osunt. Katten förorenar inte hemma utan gör det en bit från sitt ”hemområde”. Även lekplatsen på framsidan av vårt hus besöks frekvent av katter som bajsar i sanden.

Problemen accelererar då jag är allergisk mot pälsdjur, vi kan inte ha fönster eller balkongdörr öppna då katterna tar sig in i huset. Vi kan inte heller ha dynor i våra stolar på uteplatsen utan att de besöks av katter.

Enligt Elisabeth ska jag gilla läget och acceptera att mitt hus ska förses med diverse nät och galler. Att jag ska syna av gräsmattan innan jag kör gräsklipparen i kattskiten, bara för att kattägaren ska få ha sina katter lösa utan tillsyn.

Jag hoppas att lagen om tillsyn över hundar och katter omarbetas så att ett striktare ansvar åläggs kattägare.

Göran Persson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons