Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassamhället är tillbaka

När jag ibland går till arbetet i stället för att ta bilen så går jag genom stadens bostadsområden och ser att klassamhället blir tydligare och tydligare.

Annons

Först kommer jag till Sicksackvägen på Sätra sedan till Nordost och Öster, områden som har dåligt underhåll bland annat beroende på att Gävle kommun tar ut ”vinst” på miljoner varje år ur Gavlegårdarna och så är det dyrt att bygga nya dyra bostäder.

Till sist kommer jag förbi Gävles nya skrytbygge Alderholmen. Där satsas det pengar minsann och bland annat får de den flottaste och bästa vårdcentralen med mera.

Så man förstår ju att vissa politiker väljer att bosätta sig där, för där kan de ju bokstavligen gå ut på balkongen och se ner på sina undersåtar, eller pöbeln som överklassen benämner arbetare och annat pack.

När jag går där efter ån och ser och jämför bostadsområden så kommer tanken att ”klass emot klass” är tydligare än på mycket länge. Man behöver bara se hur sjuka, arbetslösa med flera jagas med omänskliga krav och sedan se hur de som har bara får mer och mer. Då förstår man ju att nu är vi tillbaka i det Klassamhälle vi trodde vi lämnade bakom oss för länge sedan.

La rs-Gunnar Nyman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons