Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kollade polisen Älgsjön efter buskörningen?

Annons

Under vintern har ett gäng som buskört med vad som ser ut som skrotbilar ockuperat Älgsjön mellan Gävle och Furuvik. De har nu avvecklat verksamheten och lämnat efter sig en mindre soptipp med trasiga bildelar, oljeflaskor, ölburkar, med mera vid strandkanten. Oräknat vad skit som kan ha dumpats i vattnet.

Eftersom deras framfart omöjliggjorde all annan verksamhet på sjön kontaktade jag i vintras polisen för att kolla upp vad som gällde.

De visade sig vara väldigt ovilliga att befatta sig med det och ville att jag skulle kontrollera om det fanns tillstånd från länsstyrelsen för tävlingskörning samt att jag skulle göra en sammanställning över ålder på förarna. Efter lite dividerande lovade dock polisen att kolla upp det hela själva.

Mina frågor nu är:

1. Gjordes någon kontroll från polisen?

2. Fanns det något tillstånd (och varför hade polisen i så fall inte det i sina rullor)?

3. Vem ser till att städa upp efter deras framfart?

Tyvärr är min misstanke att polisen aldrig gjorde något och att det som vanligt blir skattebetalarna som får pröjsa för några vandalers framfart.

Eftersom de hade vänligheten att skylta upp det hela som ”Moose lake raceway” går det att via en enkel sökning på nätet få fram att det var en ganska omfattande verksamhet. Och om det finns vilja hos berörda myndigheter går det säkert att hitta någon ansvarig.Tänkte åka skridskor

Svar direkt: Polis har varit till platsen och dokumenterat nedskräpningen. En anmälan har upprättats om brott mot miljölagen, nedskräpning och brott mot ordningslagen på grund av avsaknad av tillstånd för tävling på is. Gävle kommun kommer att informeras av oss om det inträffade.

Mikael Hedström

presstalesman, Polismyndigheten i Gävleborgs län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons