Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kom och kolla i vårt förråd

Kom och ta en titt i vårt förråd! Ni kanske kan hitta en eller annan liten plastspade, en trasig hink och två stjärtlappar.

Annons

Tur att det finns snö så barnen har något att leka med. På vårt fritids finns nämligen inget.

Vi har nämligen inte fått handla på hela hösten, restriktivitet med inköp och vikarier kallas det. Vikarie och inköpsstopp kallar vi det!

Nu är det snart nytt år, bra tänker vi då. Nu kan vi äntligen köpa lite leksaker och annat som barnen kan sysselsätta sig med på vårt fritids, men icke. Vi får inte handla under hela januari på grund av byte av ekonomisystem.

Det gör ju inget, vi kan ju gå till skogen och gräva fram lite kottar och några pinnar.

Gävle ska satsa på fritids, det satsas 15 miljoner nästa år så att det kan anställas mer personal. Bra, då kan vi kanske minska gruppen på 75 barn. Men, nej det går inte. Fritids har så dålig ekonomi så vi får behålla den personal vi har! Hurra, vi blir inte färre...

Men det kanske är lika bra för med de förutsättningar vi har så är det bara förvaring och tillsyn vi bedriver i alla fall. I lokaler som är för små, för få och alls inte anpassade för den verksamhet som ska bedrivas enligt skollagen.

Kom gärna hit och titta på våra fina lokaler, det är lite smutsigt bara. Det är nämligen så slitet att det inte går att få rent. Om ni ser något kryp på golvet så bli inte rädda, krypet är nämligen mer rädd än du och försvinner snart i en springa i golvet.

Så gott nytt år, Blank, Stoor och Lång.

Förskollärare och fritidspedagoger på ett fritids i Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons