Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommer miljarderna fram?

Annons


34 miljarder till vad? Hur vet vi att dessa pengar går till rätta händer för behövande hjälp till utlandet?
Sverige är en av väldens främsta bidragsgivare till andra länder.
”Fatima har väntat i tre år på en utredning. Marias mamma dog av en överdos medicin. Moa fick fem minuter med läkaren.” Det är ifrån Aftonbladets första rapport om svenska psykvården.
Läkare gör mera misstag, dålig eftervård. Många sjuka blir utslängda från försäkringskassan. Barngrupperna blir större på dagis, kommunala skolor i årskurs 1-9 får mindre pengar, indragning av lärare med mera. Hälften av dessa 34 miljarder kunde hjälpa till på hemmaplan. Visst ska Sverige hjälpa till med bidrag till andra länder. Men någon måtta lär väl det vara när inte länderna direkt kan bevisa vad pengarna går till.
Sverige är dålig på att kunna kontrollera vad egentligen pengarna används till. Dagens regering tror att alla svenskar fuskar med det ena och andra när det kommer till bidrag.
Då är frågan varför skulle inte andra länder som oftast är korrumperade fuska med våra bidrag från Sverige?
Försvaret för dessa höga bidrag till utlandet är alltid, ”Det är ju andra pengar”, som det så vackert brukar heta, men i slutänden är det förmodligen våra skattepengar. Hälften av dessa pengar borde läggas på Sveriges försämrade sjukvård, skolor och de som är utförsäkrad inom försäkringskassan.
En tanke som har slagit mig många gånger om dessa höga bidrag i från Sverige, är det kanske de höga politikerna som själva vill sätta sig på världskartan?
Annika Hörnell

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons