Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen är inte bättre än Carema

Annons

Hemtjänstkund, ja det är så man kallas nu för tiden. Men utan valfrihet av leverantör, åtminstone på Sätra för här är det chefen som bestämmer hur tryggheten för mig i hemmet ska vara och inte jag själv. Jag påtvingas oönskad personal, bland annat manlig, för dusch, vikarier som aldrig varit hos mig. Utlovade tider blir senare och senare. En chef som bara säger ”det kan jag inte lova”.

Ordet omprioritering finns inte i vokabulären inte heller empati för svåra smärtor. Smärtor som inte blir mindre av att man måste introducera nya vikarier. Det slukar krafter och orsakar ytterligare fysiska smärtor.

I fredags blev jag utan dusch då jag inte accepterade en vikarie eftersom min reumatism just nu innebär att jag vistas mest i sängen då kroppen inte orkar med.

Det pratas om Carema hur det är men kommunen är inte bättre, för om du klagar så blir det trakasserier på ett eller annat sätt. Det har jag bittert fått erfara sedan i höstas.

Jag har sagt att vid duschning vill jag ha hjälp av van personal, när det gäller övrig hjälp struntar jag i vem som kommer. Men det går tydligen inte att respektera. Måste jag säga ifrån mig hemtjänsten för dusch och lägga mig ner och gro igen?

Lotta, vi är många som saknar dig, inte minst jag. Och stort tack till er som regelbundet kommer till mig med humor och uppmuntran när ni ser hur jag mår!

Sally Molin Larsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons