Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsum skjuter sig i foten

Annons

Jag är medlem i Konsum Gävleborg därför att

o alla Coops butiker nyligen har blivit Kravcertifierade, vilket innebär att personalen ska ha god kunskap om Kravoch att butikerna har ett brett sortiment av Kravmärkta produkter.

o Coop satsar målmedvetet på närproducerade livsmedel bland annat genom samarbete med Bondenära.

o Coop har ett brett sortiment av Rättvisemärkta produkter.

På Konsum Gävleborgs hemsida under rubriken Miljö och hälsa står dessutom att

o Konsum Gävleborg stödjer lokala odlare genom att aktivt försöka öka försäljningen av närproducerat. Detta ger flera miljöfördelar, såsom kortare transporter och fler arbetstillfällen i länet. Det påverkar även djurhållningen på ett positivt sätt. I takt med att våra kunder och medlemmar blir alltmer miljömedvetna uppskattas detta

Därför är det med bestörtning jag läser om Konsum Gävleborgs beslut att välja Arla som huvudleverantör av mejeriprodukter.

Beslutet går stick i stäv med föreningens, i mitt tycke, förnuftiga målsättning att försöka öka försäljningen av närproducerat.

Mitt förtroende för affärsledningens omdöme i miljöfrågor har hittills varit stort, men har genom det aktuella beslutet dränerats.

Konsum Gävleborg, ni brukar ju stolt presentera er som en självständig konsumförening.

Varför då inte utnyttja denna självständighet till att teckna egna avtal om leverans av lokalproducerade mejeriprodukter med Gefleortens Mejeriförening?

Om ni vill behålla er trovärdighet i miljöfrågor kräver jag att ni med respekt för era miljömedvetna kunder river upp det aktuella avtalet med Arla.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons