Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontakta polisen först

Min mamma gick bort för snart två år sedan, hennes frihet var att ta en cykeltur och det blev många under åren.

Annons

Hon cyklade i ur och skur, långa cykelturer blev det. Hennes ”dyrbaraste” ägodel var en Skeppshults damsnurra som hon vårdade ömt.

För cirka ett år sen så blev denna cykel min som är en del av min mammas historia. Så glad jag varit i den cykeln, mina tankar går ofta till min mamma när jag tar en tur med damsnurran. Men helt plötsligt en morgon när jag skulle cykla till tåget (pendlar till min arbetsplats i Borlänge) så var den stulen. Blev otroligt ledsen, det var ett övergrepp mot både mig och min mamma. Jag fick ett bra bemötande av den som tog emot min stöldanmälan hos polisen.

I lördags så hittade jag min cykel, vilken glädje att hitta den. Så jag kollade att min nyckel passade och det gjorde den. Tog glad i hågen hem min cykel för det är ju jag som äger den? Kontaktade polisen och meddelade att jag återfunnit den stulna cykeln. Två poliser kom och ville kolla upp stöldgodset. De hade ett fantastiskt empatiskt bemötande och var serviceinriktade. Fick även veta att jag hade begått ett brott eftersom jag tagit med mig min cykel. Hade det varit inom 24 timmar efter stöldanmälan så var det ok, men så var inte fallet. Därför måste polisen beslagta min cykel ifall om någon annan person skulle göra anspråk på den.

Poliserna övertygade om mig att alla bevis tyder på att det är min cykel, men att de måste följa regelverket. Så till sist, var du än gör om du hittar din stulna ägodel, så kontakta polisen innan du tar din ägodel med dig.

Slottstorget

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons