Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontrollera och räkna alltid leveransen!

Annons

Som företagagare har vi under senare tid råkat ut för att det fattas material eller att det är skadat när det levereras till oss. Eftersom vi bara tidigare skrivit på fraktsedeln utan att kontrollräkna ALLT som står uppskrivet på fraktsedeln, så har vi av naturliga skäl haft svårt att reklamera när vi sedan upptäckt att något fattats eller har varit trasigt.

Av dessa skäl har vi nu ändrat våra rutiner när vi tar emot en leverans. Nu räknar vi och kontrollerar ALLT innan vi skriver på. Döm om vår förvåning när vi upptäcker en märkbar irritation hos chafförerna när vi vill kontrollera leveransen innan vi skriver på.

Jag som mottagare av gods måste väl få kontrollera min försändelse innan jag skriver på utan att behöva få höra av chauffören ”Detta ska jag ta upp med min chef!”

Därför vill jag uppmana alla att kontrollera det mottagna godset före underskrift, räkna ALLT som kan räknas. Inte bara konstatera att det är ett kolli som står där på gården. Är godset/försändelsen öppen (alltså bara surrad med plast etcetera) så ska man även räkna antal rör, lådor och så vidare.

Birelo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons