Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontrollera över­föringar tio år bakåt

Kusligt att det som hänt i den aktuella förskingringshärvan inom Gävle kommuns verksamhet har kunnat hända.

Annons

När nu fakta läggs fram efter den oberoende granskningen slås jag av tanken att det verkar vara sannolikt att fler har gjort som tjänstemannen ifråga. Kanhända inte lika utstuderat och med så stora belopp.

Jag får nämligen uppfattningen att om stölden av skattepengar hade avslutats av tjänstemannen till exempel i somras då hade troligen detta brott aldrig upptäckts, trots att kanske 15 miljoner kronor försvunnit.

Detta betyder ju att något liknande kan ha inträffat tidigare, en eller flera gånger, utan att vi vet något om det för den som är skyldig har slutat i tid.

Som skattebetalare i Gävle kommun tycker jag därför att man kan kräva en genomgång av samtliga kommunförvaltningars räkenskaper för till exempel de senaste tio åren. Att alla större överföringar (och även slumpvis mindre) kontrolleras. Det borde finnas personal inom Gävle kommun som kan göra detta på ett oantastligt och opartiskt sätt. Annars finns det nog en del skattebetalare som är beredda att åta sig att göra det gratis på sin fritid.

Sedan måste naturligtvis rutinerna avseende pengahanteringen inom kommunförvaltningarna stramas upp till en acceptabel nivå.Jan Olsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons