Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körkort i inre skötsel borde krävas för hyresrätt

Annons
Ohyra frodas där hygien och städning inte  fungerar.

I lägenheter så förekommer i dag ofta bristfällig rumshygien och allt oftare ohyra. Nu saknar många kunskap och krav i hur vi håller bostaden i hygieniskt bra skick.

Det borde vara obligatoriskt med en kurs och tillhörande körkort i hygien för att få rätt till boende i lägenhet. Därpå vore det bra med nån kontroll emellanåt att hygienen är godtagbar.

I lumpen fostrades männen med krav på en daglig personlig hygien och en gemensam veckostädning. Inspektionen gjorde att de som slarvade fick göra om och ibland rena straffkommenderingar som kan tyckas grymt, men det fungerade i praktiken. De folkstinna lokalerna behölls i rätt fräscht skick och ohyra hölls på en låg nivå.

Befälen såg till så att man rakade sig och hade hela och rena kläder. Kollektiva bestraffningar tvingade fram hygien på inspektionen varje morgon. Jobbigt kan tyckas men lägsta nivån var riktigt bra.

I dag åker saneringsföretag varje dag för att bekämpa till exempel vägglöss som tidigare varit ovanligt i Sverige. Löss är ett elände att få in i ett hus då de kan krypa in i elrör, eldosor och kanalisationer och sen sprida sig vidare explosionsartat.

Vid byte av hyresgäster brukar ofta dålig rumshygien synas och förslitningen av lägenheter kan vara stor på grund av dålig skötsel av hyresgästen. Mörklagda lägenheter och matrester samt damm är en vardag i dag och i sån miljö stortrivs och frodas ohyra. Så ska det egentligen inte se ut i en lägenhet.

Gillade inte lumpen men den fostrade oss som gjorde den

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons