Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kort sagt om bocken

Annons

Varför inte låta bocken på Slottstorget stå kvar som den är i stället för att ta ner den? Den är ju känd över hela världen som en svedd bock, och nästa år kan man sätta upp det brända skelettet igen. Det är ju ett ännu bättre riktmärke och symbol för Gävle efter alla dessa år av pyromani och då riskerar man inte andras liv heller eftersom den inte kan tuttas på igen.

Medborgaren

Nu har bocken brunnit och en utmärkt symbol för julen och ett enastående landmärke för Gävle är borta för den här gången. Vissa Gävlebor har en väldigt konstig smak som ställer till med detta och till och med satsar pengar. Då är det inte tomt i kassan. När får vi se lite graffiti på ”skiten” som står på skalle i rondellen vid riksväg 80 utfart mot Falun? Eller ännu hellre omkulldragning och bortforsling. Folk kommer faktiskt utifrån för att se bocken men knappast en skrothög.

GH

En rejäl tistel till de ungdomar som tände på vår fina julbock. Ni filmade både er själva och branden, sedan lägger ni ut filmen på Youtube. Det bevisar att ni inte kan ha mycket innanför pannbenet. Det är bara att hoppas på att polisen identifierar er och att ni hamnar inom lås och bom. Detta klassas som mordbrand.

Vän av ordning

Fy f-n för det eller de avskum, som tände på vår fina bock natten till den 2 december. Jag hoppas verkligen att det finns vittnen som har sett hur det gick till, och att det kan klaras upp. Det måste för alltid bli slut på oskicket att elda upp Gävlebocken. Förresten kanske det inte blir någon ny bock i framtiden. Sorgligt!

Gästrikan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons