Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägg inte ner Banvakten!

Annons

Förskolan Banvakten hotas av nedläggning. Den är för liten, köket är för dåligt och så vidare.

Jag har haft tillfälle att informera mig om verksamheten ända sedan Banvakten startades. Jag var ledamot i den nämnd under vilken förskolan sorterade. Sedan dess har jag av och till kommit i kontakt med Banvaktens verksamhet.

Senast i dag träffade jag på Sportis hela gänget från förskolan. De hade varit där och badat. Vinter och snö hindrar inte dem att promenera den mer än en kilometer långa vägen till badet.

Finns det någon annan förskola i Valbo som fixar något dylikt? Ingenting verkar för besvärligt för Banvaktens entusiastiska personal. Gymnastiksalen på Ludvigsberg liksom biblioteket vid Sofiedalskolan är andra begivenheter som den företagsamma förskolan frekventerar.

Strax före jul uppträdde barnen från Banvakten på Furugården. Väntjänstens Sivert Mellin som engagerat barnen var mycket tillfreds med deras scentalanger. Pensionärerna som lyssnade var också mycket nöjda. Evenemangen på Furugården sker några gånger per år till de boendes glädje.

Förskolan Banvakten är liten. Den består bara av en åldersblandad grupp. Detta att det är en liten grupp kan säkert ur många aspekter vara värdefullt. Alla barn passar inte i stora grupper. En del är infektionskänsliga och klarar sig lättare i en liten grupp.

Omständigheterna att köket är litet tror jag man på Banvakten kompenserar med att man tar lite längre tid på sig när man tillagar maten. Barnen är nära matlagningen och har möjligheter att få lära känna olika ”köksdofter”. Deras möjligheter att skaffa sig en rikare kulinarisk erfarenhet är större än om maten skulle komma från ett storkök.

Miljön omkring förskolan är idealisk för naturupplevelser. Pinnar, träd, svampar och ekorrar finns utanför knuten liksom fina pulkabackar. Hyfsat trafikvänligt är det också där.

De gånger jag har varit i kontakt med förskolan Banvakten har jag imponerats av den lugna och samtidigt kreativa miljön.

Att de föräldrar som har sina barn på Banvakten har gjort ett bra skolval är jag helt övertygad om. Låt dem fortsätta vara nöjda med den utomordentliga förskolan Banvakten.

Sören Svensson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons