Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägg korten på bordet

Annons

Jag är nog inte ensam om jag säger att jag är så evinnerligt trött på dessa fuskande politiker.

Jag bryr mig inte om ifall det är sossar, moderater eller vänsterpartister. Who cares? För behöver man verkligen ett bidrag till hyran om man har en inkomst på 144 000 i månaden?

Om jag som ensamstående mamma söker ett tillfälligt bidrag eftersom A-kassan väntade i cirka 16 veckor med att ta ett beslut om jag ska få pengar eller inte, så ska jag bli grundligt granskad och får då till svars att jag då får sälja mina barns fonder som jag har kämpat i många år med att spara. Jag har till och med struntat i att spara till mig själv för att jag vill ge mina barn en bra start.

Korkat kanske, men jag tror inte att jag är ensam.

Men visst svider det att få höra dessa historier år efter år när vi andra bara kämpar för att överleva ibland. Nu sitter inte mina barn på någon förmögenhet utan ett litet sparande som försäkringskassan och socialtjänsten tycker att jag ska sälja av för att sätta mat på bordet till mina barn samt att betala hyran. Var finns rättvisan här i världen? Går girighet hand i hand med framgång? Är det meningen att vi ”vanliga” ska betala notan för alla framgångsrika?

Det var spännande att se på Uppdrag granskning om Glada Hudik-teatern och se att även de handikappade får betala notan för girigheten. Kanske det är dags att även granska våra lokala politiker. För om det ”fuskas” på den högre nivån, så tvivlar jag att det finns rent mjöl i påsen hos våra folkvalda i vår stad. Vilka lever på bidrag och har de rätt till varenda krona? Betalar de rätt skatt? Använder de inte svart arbetskraft? Är de skuldsatta hos våra myndigheter?

Dags att lägga korten på bordet för våra politiker.

Det finns en liten klick av engagerade människor på Gävle kommunfullmäktige som brinner för att leverera sina ideal och lyfta fram frågor de är intresserade av. Och de får nog tyvärr betala notan för andras girighet.

Dags för en granskning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons