Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstingets skriva på-bonus

Annons

Jag har i många år haft företagsledande uppgifter och styrelseuppdrag och vet hur svårt det är att rekrytera rätt personal. Jag tror många med mig undrar vad Landstinget har för personalpolitik och vill därför ta upp följande.

En av företagsledarens viktigaste uppgifter är att rekrytera medarbetare som har de rätta kvalifikationerna och som passar in i den företagskultur som råder.

När allt är klart för en anställning kvarstår lönefrågan som måste vara i harmoni med övriga medarbetares lönenivåer. Stora avvikelser leder förr eller senare till problem.

Nu är det nya tider och man häpnar inför landstingets ”affärer”. Ena dagen usel ekonomi, andra dagen köps ett vindkraftsverk i Småland och nästa dag värvar man läkare med skriva på-bonus på hemmaplan. Är det för många kockar bakom mästerkocken själv? 75 personer i landstingsfullmäktige och 15 personer i landstingsstyrelsen.

Det vore kanske tillräckligt med hälften som däremot ägnade all sin tid till kärnverksamheten – sjukvård! Vi har ju Region Gävleborg med ett 40-tal anställda, 99 fullmäktigeledamöter och 15 styrelseledamöter som kan avlasta landstinget med allt som inte har med sjukvård att göra.

Jag tror att många företagsledare är förundrade över landstingets agerande. Därför några frågor till landstingets personaldirektör:

Skriva på-bonus 500 000 kronor för två år är väl exklusive sociala avgifter vilket betyder att den verkliga summan är 650 000-700 000 kronor korrekt?

Gäller skriva på-bonusen alla läkare, såväl allmänläkare som specialistläkare?

Avser det inom länet boende eller avser det bara inflyttande läkare?

Kan det vara läkare som veckopendlar från annan ort vilket innebär att de skattar i annat län?

Vad gäller efter två år – en förlängning med ny skriva på-bonus?

Hur är denna skriva på-bonus förankrad hos redan befintliga medarbetare (läkare)?

Finns det möjligen någon liten risk att våra läkare söker skriva på-jobb hos andra landsting?

Finns det möjligen någon liten risk att våra befintliga medarbetare känner sig mindre värda?

Hela upplägget liknar hockey- och fotbollsspelarnas enorma övergångssummor som betalas av klubbar som ofta har eller får stora ekonomiska problem. Har landstinget Gävleborg startat något liknande i Sverige?

Jag missunnar ingen lite extrapengar och ser det som självklart att en läkare tar sin chans att exempelvis betala av på sina studieskulder men tycker att landstinget är inne på en farlig utveckling.

Av alla insändare, såväl från landstingsanställda som kunder/klienter/skattebetalare, framgår det tydligt att arbetsmiljön, och allt som därtill hör, borde kunna förbättras avsevärt. Något som borde vara viktigare på lång sikt än att kortsiktigt köpa in medarbetare genom skriva på-bonusar.

Åke Olsson, Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons