Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärarna kan väl anstränga sig lite

I dag klagas det ständigt på skolan, larmrapporterna avlöser varandra i en ständig ström. Skolan får stark kritik för det ena och det andra.

Annons

Vilken märklig samhällsomvändning som har skett. Förr var det eleverna som fick kritiken och blev ifrågasatta om varför deras betyg såg så usla ut. Hör och häpna, ansvaret för betygen fick eleverna faktiskt ta själva.

Bra och dåliga lärare har det kanske alltid funnits, eller var alla lärare bra förr på den gamla goda tiden? I dag är det enbart läraren som är syndabocken. Om eleverna inte får bra betyg så är det lärarnas fel.

För inte kan det vara så att eleverna inte tar sitt ansvar och sitter för mycket vid datorn, Facebook, lägger sig för sent, skolkar, använder droger, hänger med kompisarna och prioriterar sina fritidsaktiviteter i stället för att plugga. Nej så kan det väl inte vara?

Det måste vara något fel på skolan och lärarna som inte tar tag i drogproblem, ätstörningar och bokstavskombinationer. De bryr sig kanske inte tillräckligt?

Lärarna kan väl anstränga sig lite, åka hem till Pelle som alltid kommer för sent till skolan och väcka honom, se till att lilla Lotta äter ordentligt hemma och gör sina läxor och att Olle inte sitter uppe halva natten och spelar dataspel. Då skulle han slippa få blå ringar under ögonen och somna över skolbänken.

Vad är det för fel på lärarna och skolan i dag, varför gör de ingenting åt våra barns problem?

Läraren som syndabock

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons