Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livlinan är borta

Jag håller med Håkans insändare ”Utan en frisk anhörig bor inte en sjukpensionär hemma”. Vad händer i kommunen, hur kan beslutfattare och politiker ta dessa idiotiska beslut?

Annons

Att höja kostnaden för dagverksamhet kommer leda till att vi anhöriga själva blir sjuka. Det finns faktiskt sjuka människor som inte har råd med denna höjning. Precis som Håkan skriver måste vi få avlösning.

Samtidigt som denna höjning, försämrar man möjligheten till stöd för oss anhöriga. Villa Milbo som tidigare var en livlina för många av oss anhöriga, är så gott som borta. Jag har varit i kontakt med myndigheterna för att få vistas där men fick till svar att jag troligen inte hade rätt till det.

Återigen visar politiker att de har tomma skott i sina ord. Lena Lundgrens ord ”Det ska fungera som det alltid har gjort på Villa Milbo fast med bistånd” väger inte tyngre än myndighetens vilja.

Jag har läst in mig lite på socialtjänstlagen. Om jag har förstått det rätt så är ”skälig levnadsnivå” något som den sittande politiska ledningen ska bestämma och inte någon ung tjänsteman som just har gått ut skolan.

Håkan och jag får nog ställa in oss på att vi också blir sjuka, på grund av utmattning. Vi får hoppas att våra barn kan axla vår tidigare roll, för kommunen kommer inte att hjälpa till.

Jag vill också berömma dig Håkan för ditt mod att skriva under med ditt namn. Jag vågar inte göra det, tyvärr.

Suck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons