Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lysande analys

Annons

Jag måste ändå få gratulera Allianspartierna till en lysande analys om svensk sjukvård och behovet av att avdramatisera uttrycket svårt sjuka.

Försäkringshandläggarna har tydligen en gedigen kompetens att analysera specialisters utlåtande av hur en patient fungerar med sin sjukdom.

Handläggaren kan tydligen avläsa arbetsförmågan på sikt för folk med allvarlig cancer, stroke, hjärt-, astma- och ledbesvär.

Socialministern är att gratulera till duktiga medarbetare på försäkringskassan som nu verkligen får rollen som bödlar. Regeringen ser fortfarande myglare i varje förkylningsfall. Ohälsotalen är för höga.

Alliansen avser tydligt att fortsatt bedriva en häxjakt på alla sjuka. Det är arbestlösa och sjuka som tydligen är statens fiender. Moderat missnöjespolitik har nu börjat skörda sina offer. Socialbidragen ökar, gravt sjuka utförsäkras, arbetslösa utförsäkras.

Detta trots att svensk industri går för fullt. Men fortfarande finns inte regeringens utlovade jobb. Arbetslösheten är rekordstor. Moderaternas politik har inte gett nya industrier, moderat politik har inte gett oss kortare vårdtider.

En sak har Alliansen gett oss på fyra år och det är ett segregerat samhälle där de som har jobb belönas och socialt utslagna och arbetslösa bestraffas med sänkta ersättningar.

När socialministern nu har gjort sitt utspel verkar faktiskt SD vara rumsrena i politiken.

JL (lever man till nästa val?)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons