Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man bör hänga med i ungefär samma fart

Annons

Johannes, det verkar som om du inte riktigt har förstått skillnaden mellan vad lagen tillåter och vad som med hänsyn till övrig trafik är lämpligt.

Du har givetvis rätt i att fartgränser tillåter lägre fart och att det är den bakomvarande förarens fel om en olycka händer, men det betyder inte att det är lämpligt att hålla lägre fart än övrig trafik annat än om omständigheter så som väder eller vägbana kräver en lägre hastighet. Tvärt om.

Om man kör långsammare än övrig trafik utsätter man alla trafikanter för fara. Det är därför mopeder inte är tillåtna på motorvägar och det är därför långsamma fordon har flaggor eller ljus för att varna övrig trafik.

Att nitiskt hänga sig fast vid vad trafikregler tillåter utan att ta hänsyn till övrig trafik är egoistiskt, trångsynt, och oacceptabelt även i ett tolerant samhälle.

Kör därför helst ungefär samma fart som övrig trafik och undvik att sakta ner inför avfart om det går att på ett säkert sätt bibehålla normal fart och i stället sakta ner på för ändamålet avsedd avfart.

Arvid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons