Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man silar mygg och sväljer kameler

Jag tror att svenska regerings- och riksdagspolitiker är den grupp i vårt land som är de största hycklarna, opportunisterna och lögnarna.

Annons

Man skulle med skäl kunna påstå att de gjort lögnen till sitt viktigaste politiska redskap.

Enligt den svenska skollagen ska den svenska skolan vara icke konfessionell. Utbildningen ska med andra ord vara fri från religion och religiös påverkan.

Detta bör vi kunna vara eniga om. Men det är här hyckleriet kommer in.

Det är inte tillåtet ens för skolor på konfessionell grund (religiösa friskolor) att lägga in religion i utbildningen av eleverna.

När Sveriges regering och riksdag förbjuder religiösa inslag vid skolavlutningar i kyrkan är det att sila mygg och svälja kameler. På sin höjd lär barnen få sjunga ”Den blomstertid nu kommer” och ”Stilla natt”.

Det som är hyckleriet är att de religiösa friskolorna konsekvent bryter mot detta förbud och drar sig inte för att hjärntvätta barnen. Ett exempel är den muslimska Römosseskolan i Göteborg. Denna skola har genomgående brutit mot skollagen i flera sammanhang. Den får ständigt återkommande kritik av Skolinspektionen men synes inte ta detta på allvar. Den har systematiskt kränkt flickorna i skolan. Men en av Skolinspektionens anmärkningar är just att man undervisade om islam men undvek att informera om övriga religioner.

Vad svenska folket upplever i dag, är att (därför väljer man SD) politikerna förbjuder svenska traditioner och kulturinslag men gynnar eller inte vågar av ren opportunism till exempel hävda skollagen när det gäller inkommande religioner.

På så sätt är man själv ansvarig för att i lika hög grad skapa och skärpa den främlingsfientlighet som man påstår att SD ensam bär skulden till.

Olle Ljungbeck, ateist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons