Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man tar sitt ansvar men blir av med studiestödet

Annons

Jag vill uppmärksamma allmänheten, myndigheter och beslutsfattare att det finns studerande som faller mellan stolarna. Det gäller människor som tar sitt ansvar för sin framtid och vill fullfölja sina studier vid vuxenutbildningen.

Trots heltidstudier blir vissa studenter av med sitt studiestöd med motiveringen att de saknar tio kurspoäng. Detta är märkligt då kurserna som erbjuds är på 50-100 poäng.

Det som händer är att dessa studerande hamnar i svår ekonomisk sits och står inför att hoppa av sina studier för att klara sitt uppehälle via arbete och riskerar att få skulder då hyror och räkningar inte kan betalas. Hur motiverar ni på CSN detta?

För denna grupp gäller inte socialt bistånd. För de individer som har drabbats och kommer att drabbas kan det här vara förödande. Dessa människor som vill ta ansvar och få möjlighet att påverka sina liv och sin framtid och göra nytta på arbetsmarknaden.

Så för Sverige som är i desperat behov att få utbildade ungdomar för att höja vår konkurrenskraft gentemot andra länder, krävs det en översyn av systemet snarast.

Det krävs av oss i samhället att vi ställer krav på våra politiker och beslutsfattare, precis som de ställer krav på oss att jobba mer och jobba längre.

Vi behöver inte fler felsatsningar för ungdomar. Den sänkta restaurangmomsen borde ha investerats i utbildning i stället för att muta arbetsgivare till låglönejobb. Det går att göra bättre med våra skattemedel.

Matilda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons