Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många tolkar tyvärr bibeln fel

Annons

Svar till Ateisten den 11/5

Jag vill understryka och säga att jag är fullständigt överens med dig och andra som är av åsikten att det är fel att använda religion och Guds namn för att göra allt det onda vi ser i världen. Vad jag däremot vill vända mig mot är att Gud skulle vara initiativtagare till sådant. Som jag ser det kan det bara finnas en allsmäktig Gud, annars är Han inte allsmäktig, och det kan bara finnas en sanning om vem Han är och vad Han vill.

Jesus påstod att han var vägen till sanningen och livet, Gud kommen i mänsklig gestalt. Det är upp till var och en att ta reda på om det kan vara den faktiska sanningen.Han och hans lärjungar sa att Gud är kärlek. Den som inte älskar har inte lärt känna Gud, ty Gud är kärlek 1Joh.4:8. Vad är då kärlek?

Kärleken är tålig och mild, kärleken avundas inte, den skryter inte, den är inte uppblåst, den uppför sig inte illa, den söker inte sitt, den brusar inte upp, den tillräknar inte det onda. Den gläder sig inte över orättfärdigheten men har sin glädje i sanningen. Den fördrar allting, tror allting, hoppas allting, den uthärdar allting. Kärleken upphör aldrig. 1Kor.13:4-8a.

De människor du refererar till kan då alltså inte göra som Gud vill. Du kan läsa om hur det ska bli i de sista dagarna: människor älskar sig själva mer än andra, är otacksamma, falska, obehärskade, oförsonliga, råa med mera. Ha ett sken av Gudsfruktan men förneka dess kraft. 2Tim.3:1-5, men Jesus sa de bevingade orden: Allt vad du vill att människorna ska göra för dig ska du göra för dem.

Tyvärr är det omöjligt att i mänsklig kraft leva på det vis som jag visat är Guds kärlek och vilja. Det går bara genom att acceptera det verk Gud gjort genom Jesus, då han bröt ondskans makt och gav nåd, för den människa som vill ta emot den gåvan, och själv låta sig förvandlas av Gud. Dö från allt ont i oss och uppstå till gott. För att det ska ske måste man ha tro/lita på Gud och ha gemenskap/kontakt med Honom och läsa de ord som givits oss som vägledning. Många tolkar tyvärr Bibeln fel. En smal väg som få finner Matt.7:14/

A-MF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons