Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Människan eller myggen?

/

Annons

Folkhälsa och mygg – vilket departement?

Med anledning av att inget departement i nuvarande regering vill kännas vid frågan om människors situation och hälsa i översvämningsmyggdrabbade områden (enligt UNT den 12/4).

En som kommenterar artikeln har positivt nog kollat upp vad som står i miljöbalken. Citatet nedan visar direkt vem som är ansvarig och vilka som ska hjälpas först, människan eller myggen.

En fråga först bara: Varför ska privatpersoner behöva stånga pannorna blodiga i denna fråga?

Det måste väl ändå finnas någon ansvarig som kan hjälpa till och ta tag i detta, även på närmare håll? Kommun och landsting?

Det finns ju både miljö- och hälsokontor samt folkhälsoråd, som kan efterfråga riktlinjer från sina respektive departement!

Citat: ”Miljöbalken skall tillämpas så att 1. människors hälsa och miljön skyddas mot skador och olägenheter oavsett om dessa orsakas av föroreningar eller annan påverkan, 2. värdefulla natur- och kulturmiljöer skyddas och vårdas, 3. den biologiska mångfalden bevaras, 4. mark, vatten och fysisk miljö i övrigt används så att en från ekologisk, social, kulturell och samhällsekonomisk synpunkt långsiktigt god hushållning tryggas, och 5. återanvändning och återvinning liksom annan hushållning med material, råvaror och energi främjas så att ett kretslopp uppnås.”

Miljövän men mygghatare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons