Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Människor lämnas åt sitt öde

Ja, nu har jag snart varit två år i min sysselsättningsfas (fas 3) och jag känner mig helt utlämnad.

Annons

Jag fullgör hela dagar utan lön, semester, avtalsförsäkringar såsom avtalspension, sjukförsäkring med mera som alla anställda här på plats har.

Jag kan få spydiga kommentarer om jag råkar göra eller säga något som inte passar, jag har sett utfrysning av placerade, jag ser rädda människor runt mig. Och jag tänker: Vilken misär det har blivit i detta land då människor tvingas ut till gratisarbete. Ja, inte nog med det, de får till och med betala av den lilla inkomst de eventuellt har för att ta sig till anordnaren.

Utnyttjade, lite skamfilade lämnas människor åt sitt öde utan att någon bryr sig. Det kalla samhället är här! De som förespråkar detta system hävdar att det är bra att komma till sysselsättning. Jojo det kan till viss del vara sant, men inte under dessa premisser. Har ni någon gång hört någon säga glatt ”Jag är i fas 3!”? Har ni känt att de är stolta över det? Nej de hittar på andra förklaringar.

Nu till arbetsförmedlingens ansvar i detta. Varför följer ni inte de riktlinjer ni lämnar till anordnare av fas 3-platser såsom att arbetsförmedlingen ska ha regelbunden kontakt med anordnare av sysselsättningsplats. Om brister upptäcks vid uppföljning eller på annat sätt, kan deltagaren placeras om, varvid anordnarbidraget upphör. Om bristerna är grava kan hela eller delar av utbetalt anordnarbidrag komma att återkrävas.

Jag tror jag vet svaret, ni skiter helt enkelt i det.

Ja, då ska jag ut och jaga anordnare igen, kanske någon vill ta hand om mig i två år framåt, för det får han/hon cirka 120 000 kronor. Jag undrar om det är någon som är intresserad?

Och till de fackliga organisationerna vill jag säga: Var ärliga nu mot era medlemmar – kan ni överhuvudtaget göra något för en medlem i fas 3 som får problem i sin placering? Nog räcker det med att vara medlem i enbart A-kassa? Det är ju några kronor att spara.

Fas 3:are mot nya äventyr

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons