Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måste vara frisk för att orka vara sjuk

Annons

Man måste vara frisk för att orka vara sjuk. Det fick jag som lider av Parkinson, cancer, ett brutet revben och ett öppet operationssår, erfara härom dagen. Två sköterskor konstaterade att jag borde köras till sjukhuset omedelbart, och företog sig orådet att beställa en sjuktransport.

Tilltaget var naturligtvis lättsinnigt. Sjuktransportens handläggare avstyrkte givetvis önskemålet med hänsyn till att jag var stockholmare. Bor man inte i länet så bor man inte.

Helst borde människor bara bli sjuka på sin bostadsort. Det skulle avsevärt förenkla för administrationen. Våra sjuktransporter är till för patienter som bor i länet. Stockholmare kan skaffa sjuktransporter på Mariatorget eller dö utanför Dramaten om det passar.

Jag övervägde möjligheten att promenera från Högbo till Sandvikens sjukhus. Jag avstod dock och ringde i stället en snäll bekant. Denne insåg handläggarens svåra belägenhet. Han erbjöd sig därför att ombesörja transporten till sjukhuset. Fallet illustrerar verkligen vilket stort störningsmoment patienterna utgör i vården.

Parkinson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons