Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med Ohlssons hjälp förlorar vi Dagkirurgin

Replik till Carl-Ewert Ohlsson den 19/2

Annons

Inför slutbehandlingen (i dag) av ärendet med nedläggning av Dagkirurgin i Sandviken har Carl-Ewert Ohlsson i tidningarna spillt mycket tid på min enkla ickepolitiska person. Det känns hedrande att få tjäna som slagpåse om det på något sätt kan få ansvariga beslutande politiker att tänka till ordentligt innan man lägger sin röst för eller emot nedläggningen.

Då jag inte har eller någonsin haft en politisk arvoderad ställning att kämpa för, kan jag ärligt och uppriktigt bara framföra sådana tankar som jag tror tjänar alla mina medmänniskor i vår kommun och vårt landsting. Följaktligen är jag inte heller beroende av att stödja vissa annars motstridiga intressen, endast i avsikt att få hjälp att behålla en arvoderad plats.

Enligt Ohlssons envisa utsagor har han ingen tro på att våra läkare och övrig handläggande vårdpersonal kan avgöra vilka skador som ska remitteras till dagkirurgi eller till den centrala allomfattande kirurgin. Jag tror på att vår kunniga och noggranna personal är fullt kapabel att avgöra vart de vårdsökande ska sändas för att få rätt behandling. Dessutom tror jag att man på alla vårdplatser vet hur man löser vidarebefordran av patienter när så erfordras. Man kan undra om Ohlsson har rätt kompetens för att så underkänna vår fina personal.

Geografi är inget som intresserar Ohlsson. Och kostnader i samband med reslängder behöver man inte ta hänsyn till som landstingspolitiker. Inte heller de lägre stående medborgarnas ibland stora besvär med att hitta färdmedel och resvägar.

Slutligen bör noteras att gemene man i detta läge inte har någonting att säga till om. Med Ohlssons hjälp kan vi bli utan dagkirurgi i Sandviken. Men då ska vi minnas att om cirka ett och ett halvt år är det allmänna val i vårt land. Till dess bör vi kunna samla alla vettiga människor så att vi inte återigen ska bli helt överkörda av politiker som endast har ett egenintresse för ögonen.

För allas vårt bästa, bevara Dagkirurgin i Sandviken.

Gunnar Larsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons