Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medicinen fungerar jättebra för mig

Annons

Vissa tycker det är fel att föräldrar ”drogar ner” sina barn bara för att dom har ”lite koncentrationssvårigheter”, men varför är det fel?

Jag har själv ADHD och skulle inte kunna jobba någonting alls i skolan om jag inte äter min medicin. Jag har ätit Concerta i ett och ett halvt år och det funkar jättebra.

Innan jag började äta Concerta var allt bara krångligt.

Jag var rastlös hela tiden, min kropp bara kliade och jag ville bara springa runt.

Jag hade väldigt dålig koncentration, kunde inte koncentrera mej på en sak mer än en minut. Jag var alltid hyperaktiv, och det blir ju ganska jobbigt när man ska försöka sova.

Minsta lilla gjorde att jag blev rasande arg, om någon kollade på mej kunde jag börja skrika av ilska.

Jag blir så arg när föräldrar/vuxna som inte har någon erfarenhet av medicinering, säger att barnen inte blir sig själva när de tar medicin. Man kanske blir annorlunda, men det är ju det som är grejen…

Jag kände att jag blev mig själv när jag började äta Concerta, innan det kunde jag inte kontrollera mig alls. De flesta tycker det är fel att ge barn Concerta för att det innehåller amfetamin, men nyttan är större än risken att bli missbrukare.

Men jag kan ju inte säga att Concerta hjälper mej mot allt, jag är ju fortfarande jag. Vissa dagar är hela välrden bara skit, och andra dagar är den helt underbar.

Jag kommer alltid att vara rastlös och ha svårt att koncentrera mig, så är det bara.

Jag har känt mig ”onormal” hela livet, jag var alltid den som skulle höras och synas mest, alltid den som åkte ut ur klassrummet, och den som alltid skulle vara värst med allt. Men sen jag fick min medicin har jag börjat tänka om med de flesta saker.

Nu kan jag i stället sitta och kolla på ett annat ”ADHD-barn” och tycka synd om honom/henne.

För precis så var jag, synd bara att barnets föräldrar inte ger honom/henne medicin så att allt kan bli lättare.

15-årig tjej

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons