Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men gångtrafikanterna då?

Jag börjar bli redigt trött på detta ständiga klagande på oss cyklister. Jag cyklar själv dagligen och är väl medveten om de trafikregler som gäller oss cyklister.

Annons

Jag köper helt och hållet alla väjningsplikter och ”lämna företräden” eftersom en cykel klassas som ett fordon. Det är ett brott att bryta mot dessa regler och det genererar böter till den som gör det.

Vad jag däremot inte köper är det faktum att det tycks vara helt okej för gångtrafikanter att bryta mot de regler som gäller dem. På Drottninggatan, från tågstationen och upp till Rådhustorget finns två delar av vägen; en för gångtrafikanter och en för cyklister.

Trots detta möter jag dagligen gångtrafikanter på cykelbanan: Pensionärer med rullator, föräldrar med barnvagn eller vilt springande småbarn. Ingen tycks ha noterat de skyltar som klart och tydligt visar att de befinner sig på fel sida av vägen.

Det absurda är att jag kan slå vad om att ifall en cyklist skulle cykla på gångbanan skulle det bli ett liv utan dess like. Men det omvända tycks vara helt okej...

Om vi cyklister inte ens får cykla ifred på cykelbanorna, var ska vi då cykla? För mig och många andra känns inte bilvägen som ett alternativ då det innebär att utsätta sig för stora risker; bilister i denna stad kör alltför fort, vårdslöst eller aggressivt.

Trött cyklist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons