Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men var ska vi parkera?

/

Annons

Förra lördagen var det innebandymatch mellan elvaåriga tjejer i Ludvigsbergsskolan. Trivsam stämning på läktaren med engagerade föräldrar. Plötsligt ropar en förälder att någon sätter böteslappar på bilarna.

Folk rusar ut och där står en man från Q-park och lappar bilarna. Upprörda föräldrar frågar vad han håller på med, det är ju ingen skoldag och ingen bil står i vägen.

Den arrogante P-vakten hävdar kaxigt att han minsann är ditkommenderad av kommunen för att bötfälla bilarna. Att föräldrarna hävdar att P-skyltarna måste gälla endast under skoldagar säger han är fel. Han påstår också att några bilar står på gräsmattan. Vadå gräs? Hela planen var ju täckt av is och snö tillplattat av tidigare parkerade bilar.

När han lappat ett antal bilar framför skolan går han mot övre skolgården där alla de 50-60 parkerade bilarna står fel enligt honom. Palaver utbryter och då ändrar han sig plötsligt och säger ”Jag ska vara snäll i dag och bötfäller inga fler!”

Märklig likhet inför lagen. Om kommunen givit honom i uppdrag att bötfälla hur utformade man hans instruktion om att vara snäll mot vissa?

Vi räknade ut att om två lag möts kan det innebära cirka 50 parkerade bilar. Dessutom är förstås den föregående matchens föräldrar kvar och väntar på att barnen byter om. Alltså kan det samtidigt behövas kring 70 parkeringsmöjligheter.

Att Q-park är ett privat vinstdrivande företag råder det väl ingen tvekan om. Man kan också anta att den nitiske p-vakten har provision på böterna. Men när han säger sig vara utkommenderad av kommunen för att bötfälla oss kräver vi svar från den ansvarige tjänstemannen på kommunen, med namn och befattning, tack. Svara även vilka politiskt valda som ger er denna rättighet.

Är raiden verkligen beordrad av Gävle Kommun?

Anser ni att de oklara skyltarna gäller under icke skoltid?

Varför sätter ni inte upp en stor begriplig skylt att det alltid är p-förbud här i hela området?

Anser ni att 500 kronor (!) i böter är rimligt?

Om P-förbud ska råda i hela skolområdet var tycker ni då att ett 70-tal bilar ska parkeras?

Anser ni att det fåtal platser som finns i närliggande bostadsområdet ska blockeras för de boende?

Beordrar ni även bötfällning vid föräldramöten kvällstid?

Om kommunen hyr ut idrottslokaler är det då inte rimligt att ni meddelar var parkering kan ske. Annars sluta med uthyrningen så får vi åka till närliggande kommuner med välvilligare inställning till idrottande barn och deras föräldrar.

Välkommen ombord, föräldrar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons