Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer hänsyn till fotgängarna

Annons

Fotgängare och cyklister passar inte ihop. Det pratas och skrivs jättemycket om hur bra det är att cykla. Men ingen tänker på vilka faror som drabbar oss äldre fotgängare.

Vi måste hela tiden passa oss för cyklister som ofta kommer farande bakifrån med ytterst liten marginal till den gående. Vad händer om fotgängaren plötsligt tar bara ett litet steg åt samma håll som cyklisten som just passerar? Ofta har dessa cyklister inte ens hjälm på huvudet.

Det är faktist skit med cyklisternas framfart i Gävle. Det borde vara förbud för cyklister på Stortorget och på trottoarerna. Det är det visst också, men ingen bötfäller cyklister som kör som idioter och totalt hänsynslöst mot de gående. Polisen borde ta några dagar för att kolla cyklisterna och bötfälla de så kanske dom begriper allvaret.

I Köpenhamn har man skilda banor för cyklister och fotgängare. I Danmark kan de men här i Sverige är vi hur slappa som helst. Vad gäller folkhälsan så är det ännu nyttigare att promenera än att cykla. Vi kräver mer hänsyn till fotgängarna.

Boel Nordberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons