Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer värk för varje dag

Vill du vänta länge på vård? Gör som jag, flytta!

Annons

Jag flyttade från Norrbotten i november 2011 vilket fördröjt och krånglat till proceduren att få komma till ryggspecialist. Jag har redan väntat i över ett år.

Mina problem upptäcktes på en vårdcentral utanför Piteå i januari 2011 genom datortomografi och MR. Remiss skickades till Piteå sjukhus där de konstaterade samma sak som på vårdcentralen (träffade en allmän ortoped). Remiss skickades till Sunderby sjukhus för tid hos ryggspecialist.

Jag fick nytt jobb i Söderhamn och flyttade i november 2011 hem till Gävle utan att ha hunnit få en tid i Sunderbyn. När jag i september ringde Sunderbyn för att fråga vad som hänt med min remiss var svaret ”...men lilla vän vi har haft semester.”

Remiss skickas till Gävle sjukhus på grund av flytt. Fick efter ytterligare väntan träffa en läkare på ortopeden i Gävle som ville göra ny MR. Eftersom 1) De har inte skickat efter bilderna som är tagna i Piteå och 2) De bilderna är för gamla. Varpå hela karusellen började om igen.

Gjorde ny MR i februari 2012 som konstaterade samma fel som innan. (dubbla diskbråck och förslitningar i diskarna). I mars fick jag veta att man inte gör något åt detta i Gävle utan att man blir remitterad till Uppsala för vidare utredning.

Remiss skickas till Uppsala. Jag mailar till ortopedmottagningen i Uppsala för att höra efter hur det går med min remiss och får svaret ”Vi har mycket långa väntetider innan besök hos ryggspecialist. Det kan ta 10-11 månader”

Förtvivlan är total, jag får kämpa för att få hjälp av sjukvården. Innan det ens konstaterades via dartomografi/MR att det fanns något ”fel” i min rygg hade jag haft ont i över fem år. Jag har gått hos sjukgymnast i över ett år, testat medicinsk massage, träning, akupunktur, el, spikmatta – ja allt.

Mer värk för varje dag som går och nu besked om ytterligare ett år av väntan. Hur ska jag orka? Äter dagligen tramadol, panodil och paraflex. Kan ändå inte sova på grund av värk. Vad ska jag göra?

30-åring med trasig rygg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons