Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Min mamma vill inte dela mat med möss!

Min mamma brukar då och då påminna mig och min bror om hur hon vill ha det, som hon brukar säga "när jag hamnar på hemmet."

Annons

Det handlar då om att hon vill ha sina sköna raggsockor med sig, att vi ska se till att köpa henne fräscha underkläder, att hon vill ha en flaska rött vin när vi hälsar på och så vidare.

För någon dag sedan ringde hon och sa "Du, jag vill inte bo på ett boende där man tycker att det är OK att ha möss i avdelningsköket." Jag som inte bor i Gävletrakten förstår ingenting. Mamma hänvisade till lördagens GD.

Vad är det jag ser? En leende sjuksköterska som berättar om att man i flera månader haft en mus i köket. Jag har förståelse för att man kan få in en mus. För mig är det däremot helt oförståeligt att inte se till att musen försvinner.

När Bill och Bull inte sköter sina sysslor borde det väl vara naturligt att ringa ett företag som faktiskt sysslar med sådana uppgifter. Hur tänker man som chef och sjuksköterska? Hur kan man under flera månader ha en mus i ett kök? Jag ser hur den lilla krabaten springer runt på arbetsbänkarna nattetid för att leta goda smulor. Vad lämnar den efter sig?

När tiden kommer att min mamma kanske måste till ett boende, då vill jag vara säker på att det inte är en mus hon ska dela sin mat med. Kan jag då vara säker på det om hon vill ha ett boende i Gävle Kommun eller räcker det att jag ser till att hon inte behöver hamna i Hedesunda?

Fundersam dotter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons