Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Min son har aldrig haft ett jobb och får ingen hjälp

Annons

Min son har ännu en gång fått avslag på sin ansökan om aktivitetsersättning. Som orsak skriver de att han har gått på Höghammarskolan i fyra år och har betyg därifrån och att de har hjälpt honom med sysselsättning sedan han slutade där.

Han missköte skolan där så han har inga betyg. Han har inte fått någon hjälp därifrån sen han slutade där. Han har gått trappan till arbete och det skötte han heller inte som han skulle ha gjort. Och han hänger inte riktigt med på lektionerna på Komvux så han får inget vidare bra betyg därifrån.

Men försäkringskassan anser att han har bra betyg därifrån. Var har de har fått det ifrån? Ändå ringde hans handläggare och sa att nu måste han gå till CSN och säga ifrån sig pengarna därifrån för han skulle få retroaktivt från och med oktober. Handläggaren var så glad att hon hade kunnat hjälpa oss med detta.

Han kontatkade CSN och jag hjälpte honom med att söka bostadstillägg. Efter någon dag så ringer handläggaren och talar om att det kommer att bli avslag.

Men du sa ju att det var positivt allting, sa jag och fick till svar att ”jag trodde det”. Men varför väntade hon inte med att ringa och berätta att allt var klart?

När jag frågade vad han skulle göra om CSN hade hunnit dra in pengarna fick jag svaret att söka socialhjälp.

Vet hon överhuvudtaget hur lång tid det tar att få en tid där? Och när man ringer socialkontoret så får man spydiga kommentarer fast jag förklarar orsaken till att det är jag som ringer och inte min son. Han har inte några pengar på sin mobil och han har ingen hemtelefon.

Gå på arbetsförmedlingen, kanske några tycker. Javisst kan han göra det men inte får han någon hjälp därifrån, han har ju aldrig haft ett riktigt jobb någon gång och då får man ingen hjälp. Vem vill anställa en som inte har någon som helst utbildning? Min son har damp/Asperger, fast försäkingskassan säger att han inte har det.

Trött och besviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons