Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitt radhus blev en villa

Annons

Jag har ännu inte hämtat mig från chocken jag fick, när jag läste att fjärrvärme är det billigaste uppvärmningsalternativet.

Jag är ensamstående och hyr ett tvårums-radhus av Gavlegårdarna. I maj höjdes den fasta avgiften till 3 601,60 per år. Den 1 januari kommer den att höjas ytterligare enligt ett fullmäktigebeslut.

Vad som upprör mig är, att jag och många andra i samma situation, ska betala samma grundavgift som de som äger en tiorumsvilla där det bor tio personer – och detta i en sossekommun. Mitt lilla hyrda radhus räknas plötsligt som villa.

Hur tänker ni politiker? Jag skulle gärna vilja veta vilka kommunfullmäktigeledamöter som var med och bestämde om detta. Jag vill gärna ha en förklaring av er ansvariga till varför ni har en sådan orättvis prissättning.

Det kan väl inte vara så svårt att indela det så kallade villaboendet i flera prisgrupper beroende på hur mycket fjärrvärme man konsumerar.

Medan den fasta avgiften höjs lavinartat, har energipriset på fjärrvärme varit i stort sett detsamma under flera år. Detta uppmuntrar verkligen inte till att spara energi. Men det är ni väl inte intresserade av.

Undra på att jag ser rött, när det påstås att fjärrvärmen är så billig. Bara grundavgiften inklusive moms kostar mig över 400 kr i månaden. Hur sparsam man är med el och varmvatten, kan man inte ens under sommarmånaderna komma under 1 000 kr i månaden.

Mona Justusson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons