Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderna människor kan väl inte tro på Gud

Annons

Men vad är en modern människa?

Visst har människans utveckling på många sätt varit fantastisk. Vi bygger bilar, flygplan och rymdskepp och vi har lärt oss att förstå allt mer av hur allting är uppbyggt, nästan in i minsta partikel. Vi har sett atomer och kan förklara varför solen lyser. Men en stor fråga är ännu obesvarad:

Varför finns över huvudtaget nånting i stället för ingenting?

Var det en slump, i ordets sanna bemärkelse, att nåt började finnas? Var det samma slump som gjorde att atomer bildades, som bildade molekyler, som bildade föreningar, som bildade celler, som bildade liv? Är allt vi tänker, känner och upplever i så fall bara ett resultat av pågående kemiska processer, ett utbyte av atomer och molekyler?

Ingenting annat?

Vad är människan?

Människan längtar efter mening. Hon vill vara en del av ett större sammanhang. Vi tror att Gud har mött oss i denna längtan genom att visa att han är en kärleksfull Gud som älskar sin skapelse.

Men om jag inte tror på jungfrufödsel då?

Att tro är inte det samma som att veta. Vetenskap kräver bevis, tro kräver ditt hjärta. Att tvivla och ställa sig frågande tillhör det troende livet. Så är det också för många i min församling. Man blir aldrig ”färdig” som troende. Att bejaka sin längtan och fortsätta växa och utveckla sin tro är det viktiga.

Du drivs av en längtan att närma dig något som är större än oss själva, större än mänsklighetens förmåga. I Gävle Missionsförsamling har du sällskap av många likasinnade. I grunden har vi en tro. En tro som bygger på att det vi ändå vet om tillvaron i sig är tillräckligt fantastiskt för att det också är möjligt att Gud sände sin son till jorden för att göra nåt för oss människor.

BengtOlof Bokström

Gävle Missionsförsamling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons