Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Morgondagens politiker

Norrbottens SSU-distrikt anklagas för att ha lurat samhället på miljoner genom falsk redovisning. Eftersom distriktet i efterhand polisanmält sig själva när saken blev känd kan det inte vara gripet ur luften.

Annons

Tyvärr har sådant förekommit tidigare där även andra ungdomsförbund visat på kriminellt beteende.

Tyvärr händer det numera alltför ofta att ungdomsförbunden rör sig utanför lagens råmärke. Är detta en begynnande moralisk utförsbacke?

Och är det fel människor som inte av sunda ideologiska orsaker söker sig till dessa organisationer, utan karriärister där ändamålet helgar medlen när det gäller att ta sig fram.

Det finns fler exempel. En tidigare SSU-ordförande fick avgå när hon hade varit i bråk som ledde till rättsliga åtgärder. I Gävle använde en SSU-ordförande sig av andras medel för att bekosta sin egen valkandidatur. Ännu längre tillbaka satt en SSU-ordförande och söp med närmaste kompisarna på den partikongress man beslutat skulle vara alkoholfri.

Säkert finns det sådant moraliskt förfall även i andra ungdomsorganisationer. Det är kanske tid att granska samtliga innan förfallet går för långt och i tid skilja dessa från möjligheten att kandidera till samhälleliga förtroendeuppdrag.

Olle Ljungbeck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons