Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mot vem är det rätt egentligen?

Jag har läst många insändare och kommentarer om ambulansen som ska göra distriktssköterskornas jobb from 1/2. Det är minst sagt delade åsikter och så är det när man har med människor att göra.

Annons

Det vi alla bör fråga oss är vad ambulansen är för typ av verksamhet och vad den finns till för. Ambulansen är en verksamhet i beredskap, utifall något händer. En trafikolycka kanske eller ett barn som håller på att dö men även andra saker som inte är ”liv och död”.

Ambulanserna är inte belagda 24 timmar om dygnet, året om och det får man se som något positivt! Tänk om du som läser detta eller dina anhöriga blir akut sjuka? Vad händer då om ambulansen står och gör primärvårdens arbetsuppgifter, som till exempel kan vara att prata med en cancersjuk person med mycket ångest eller byta kateter på någon som har besvär med den.

Förväntas ambulansen släppa allt då? Vem finns de här för egentligen? Inte är det för patienten i alla fall. Hur patientsäkert är det? Och mot vem är detta rätt egentligen? Mer än mot landstingets plånbok?

Sjuksköterska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons