Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Något måste göras

Jag instämmer helt med skribenten. Efter år av irritation har jag nu skickat iväg detta medborgarförslag till kommunen:

Annons

Härmed föreslår jag att Gävle kommun inför parkeringsavgift under vardagar mellan klockan 9-17 på den lilla parkeringen vid Boulognerparken och kyrkogården, längs med Västra vägen.

Sedan den fina renoveringen av denna del av parken gjordes för några år sedan är det omöjligt för oss park- och kyrkogårdsbesökare att få en parkeringsplats på den nya parkeringen under vardagar mellan klockan 9-17.

Denna parkering används i dag huvudsakligen av människor som har kortare eller längre ärenden till sjukhusområdet under arbetstid vardagar.

Många av oss park- och kyrkogårdsbesökare behöver bara parkera en timme och har säkert inget emot att få betala några kronor för att få gå en promenad med hund och barn eller lägga blommor på våra anhörigas gravar.

Bättre är att snabbt få en parkeringsplats och slippa irra omkring i staden förbruka energi, släppa ut onödiga avgaser och sedan gå långa sträckor till området. Något som är besvärligt och ansträngande både för äldre och barnfamiljer. Samt inte minst mycket irriterande. Dessutom får Gävle kommun fylla på sin kassa med nya parkeringsavgifter.

I dag fungerar inte parkeringen som det väl var tänkt från början dvs. för besökare till Boulognerparken och kyrkogården. Något måste göras åt detta problem.

Johanna S.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons